Opbrengst veiling
Dinsdag 11 juni vindt de traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe plaats in Scheveningen. De opbrengst van de veiling gaat dit jaar naar de Stichting Mag Ik Dan Bij Jou. Cabaretier en liedschrijver Claudia de Breij zal de cheque in ontvangst nemen. De Stichting Mag Ik Dan Bij Jou zet zich in voor de veiligheid en geborgenheid van kinderen met kanker tijdens hun behandeling in het ziekenhuis door met een fonds een financieel vangnet te bieden en ouders zo goed mogelijk voor hun kind kunnen zorgen.

Hollandse Nieuwe
Voordat het seizoen officieel van start kan gaan wordt de haring in de weken ervoor bemonsterd. De haring moet namelijk minimaal 16% vet bevatten om als Hollandse Nieuwe verkocht te kunnen worden. Als de kwaliteit goed is dan wordt de haring op traditionele wijze gekaakt en gepekeld. De smaak van de Hollandse Nieuwe wordt bepaald door het vetgehalte, het pekelen en het rijpen.

Ons assortiment
Wij kopen Hollandse Nieuwe in van verschillende producenten uit Noorwegen en Denemarken. Door een breed assortiment aan te houden kunnen we een haring aanbieden die de klant graag wenst. Onze leveranciers zijn: Ouwehand, Werner Larson en Sir Fisk. De haring die wij verkopen is MSC-gecertificeerd. Zo dragen we bij aan het behoud van gezonde oceanen en een duurzame visserij.

Heeft u interesse in schoongemaakte haring of emmers haring? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte:
Tel:         070 – 355 11 32
E-Mail:  Info@esser-scheveningen.nl