Vlaggetjesdag: 15 juni 2019

Vlaggetjesdag Scheveningen komt er weer aan. Dit jaar staat het evenement gepland op zaterdag 15 juni. De hele dag staat in het teken van de komst van de Hollandse Nieuwe haring. 


Private label: uw merknaam op onze visproducten

Wilt u zich kunnen onderscheiden met onze visproducten door uw merknaam erop te voeren? Heeft u een specifiek idee met betrekking tot de verpakking of het etiket? Wij kijken graag samen met u naar de verpakkingsmogelijkheden en het voeren van uw private label op onze visproducten.


Wat is het verschil tussen heet en koud gerookte makreel?

Er is een groot verschil tussen heet en koud gerookte makreel. Het gaat niet alleen om de hittebehandeling die de vis heeft gehad. De smaakbeleving, de structuur van de vis, het zoutgehalte en het productieproces zijn totaal verschillend van elkaar.


Hollandse Nieuwe vanaf 13 juni verkrijgbaar

De verkoop van de Hollandse Nieuwe start dit jaar op woensdag 13 juni. De haring moet aan een aantal criteria voldoen om als Hollandse Nieuwe verkocht te kunnen worden. Hij moet tenminste 16% vet bevatten en op traditionele wijze zijn gekaakt en gepekeld. De smaak van de Hollandse Nieuwe wordt bepaald door het vetgehalte, het pekelen en het rijpen. De verwachtingen van de Hollandse Nieuwe 2018 zijn hooggespannen.


Vlaggetjesdag 2018

Op zaterdag 16 juni vindt in Scheveningen Vlaggetjesdag 2018 plaats. Met Vlaggetjesdag wordt de komst van de Hollandse Nieuwe haring aankondigt. Esser haringgroothandel en rokerij is sponsor van het evenement en levert ieder jaar vis aan de vrijwilligers van de organisatie.


Maatjesbokking is weer verkrijgbaar

Elk jaar even na de start van het nieuwe haring seizoen roken we op verzoek maatjesharing. De maatjesbokking bevat veel vet en is erg zacht van smaak.


Hollandse Nieuwe Haring 2017

Op woensdag 14 juni start de verkoop van de Hollandse Nieuwe Haring. De nieuwe haring is dan volop verkrijgbaar.


Makreel nu ook MSC-gecertificeerd

Vanaf januari 2017 verkopen wij alleen makreel met het Marine Stewardship Council (MSC) certificaat. Hierdoor werken we mee aan een duurzame visserij op pelagische vissoorten met een minimale milieubelasting.


GTS-erkenning voor Hollandse Nieuwe

Hollandse Nieuwe haring is vanaf 1 januari 2016 een Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS). Hollandse Nieuwe wordt op een traditionele bereidingswijze gemaakt en mag alleen in het seizoen, van 15 juni tot en met 30 september, deze naam dragen. Daarna wordt het Hollandse maatjesharing.