Het eerste vaatje

De dag voorafgaand aan de start verkoop organiseert het Nederlands Visbureau ieder jaar de veiling van het eerste vaatje. De opbrengst gaat traditiegetrouw naar een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar Make-A-Wish Nederland en de veiling wordt gepresenteerd door de ambassadeur, Wendy van Dijk.

De nieuwe haring

Vanaf de start verkoop moet de haring tenminste 16% vet bevatten. De haring krijgt dit vet door de plankton die ze in grote hoeveelheden tot zich nemen. Haring is pas Hollandse Nieuwe als deze op traditionele Hollandse wijze is gekaakt en gepekeld. De smaak wordt mede bepaald tijdens het pekelen, op dit moment krijgt de haring zijn gewenste smaak en zachtheid.

Ons assortiment

Wij kopen een breed assortiment haring in van de producenten als Ouwehand, Werner Larson en Sir Fish. Door een breed assortiment aan te houden zijn wij in staat haring aan te bieden die de klant graag wenst te krijgen.

Alle haring die wij verkopen is tevens MSC-gecertificeerd, zo werken we aan het behoud van gezonde oceanen en een duurzame visserij.